ALIMENTACIÓ EQUILIBRADA

Una dieta equilibrada és la que ens aporta tots els nutrients que l’organisme necessita. L’alimentació és essencial per a la nostra salut i, amb el ritme de vida actual, és fàcil descuidar-la.

Si el que busques és millorar el teu benestar o el de tota la teva família mitjançant una bona alimentació, a Meritxell dietètica i nutrició t’orientem i t’ajudem mitjançant pautes dietètiques i menús equilibrats, personalitats i saludables, de manera que no has de pensar què menges cada dia, sempre amb la voluntat de fer-te la vida més fàcil i sana.

A continuació, et mostrem les racions diàries recomanades de cada grup d’aliments tenint en compte una dieta que inclou tots els aliments. En cas de seguir una dieta vagana, lacto vegetariana, ovo vegetariana o ovo lacto vegetarina, aquestes racions varien i es poden inclouen altres aliments:

Aliments de consum DIARI

Fruites fresques: 2-4 racions/dia
Hortalisses i verdures: 3-5 racions/dia
Farinacis*: 4-5 racions/dia
Làctics (de cabra, vaca, ovella, búfala)**: 2-3 racions/dia

Aliments de consum SETMANAL

Carn magra (amb poc greix)***: 3-4 racions/setmana
Carn vermella (amb greix): 0-2 racions/setmana
Peix (blanc i blau): 3-5 racions/setmana
Ous: 3-4 racions/setmana
Fruita seca: 3-7 racions/setmana

Aliments de consum OCASIONAL

Pel seu elevat contingut en sucre, sal i greixos saturats, es recomana reduir el consum de begudes ensucrades, sucs, embotits i carns greixoses, patates xips i altres snacks fregits i salats, llaminadures, brioixeria, galetes, mantega, etc.

*Cereals, a poder ser sempre millor en la seva varietat integral, com l’arròs, la quinoa, el mill, el fajol, el blat de moro, l’espelta, el sègol, el sorgo, la civada, el blat, les patates i moniatos, els llegums com les llenties, els cigrons, els pèsols, les mongetes seques, la faves, la soja, i derivats com el pa i la pasta).
**Llet, iogurt, formatge, mató, quallada, quefir.
*** Pollastre, conill, gall d’indi, llom, pernil i peus de porc.

“La salut és la verdadera riquesa i no les monedes d’or i plata” (Mahatma Gandhi)

RESERVA VISITA

Selecciona l'horari que prefereixes:

Selecciona com vols fer el seguiment:

PresencialOnline (skype i/o correu electrònic)

* Tots els camps marcats amb asterisc són obligatoris.